Bostadsbranschen, utvecklingen av nyproduktion, i snabb förändring

Bostadsköpare går i raska steg mot att förvänta sig att kunna göra hela processen med att köpa nyproduktion, helt digitalt utan att träffa säljare eller mäklare.
idag kan bostadsköpare se säljmaterial och se enstaka säljbilder på projektet samt planritningar och inredningsbroschyrer digitalt, men varje bostad är inte visualiserad så som den kommer se ut.

Neo4 Interior Designer, vidareutvecklar Sightlines produktER Neo4 och Neo4 Web till att inkludera skräddarsydda interiöra inredningsval och tillval i varje bostad i bostadsutvecklarens projekt.

Bostadsköparna kan navigera runt i projektet i sin mobil eller PC . De kan gå runt i varje bostad i projektet, se utsikt i varje fönster och se hur solens ljus flödar in olika tidpunkter på dygnet, gå ut på balkongen. Till detta kan de i vilket kök eller badrum som helst, prova och testa att ändra luckor, beslag, kakel, bänkskiva och så
vidare. Fastnar de klickar de på den inbyggda videochat funktionen och kan till och med dela den interaktiva 3D upplevelsen med bostadsutvecklarens experter och inredare.

Inredningsvalen följs både av pris samt – dess miljöpåverkan

Inredningsprodukternas data om miljöpåverkan aggregeras i systemet och presenteras direkt för bostadsköparen – så att denne även kan göra val utifrån
miljöpåverkan, tillsammans med kostnad och design/estetik.

Genom att köparen dels kan testa innan de bestämt sig för att köpa, och att när de väl köpt en bostad och beställer inredningsvalen. bostadsutvecklaren kan bättre kan infria köparens förväntningar och ökad kundnöjdhet eftersom köparen fått slutresultatet redan visualiserat i 3D innan hen bestämde sig.

Systemet öppnar även vägen för att bostadsutvecklare kan erbjuda återbruksprodukter eller Up-cycling produkter i sortimentet.

Idag finns en Pre-demo av Neo4 Interior Designer. Detta projekt syftar till att ta denna idé från tidig demo till en första MVP att erbjuda till marknaden.

Fakta

ID: UI-2022-1
Beviljat i: Innovationsidén 2
Pontus Jakobsson, Sightline Vision AB