Martin Rudberg, Linköpings Universitet

Martin Rudberg, Linköpings Universitet är projektledare för ”Digital transformation av byggplatser”. Projektet bygger vidare på erfarenheter och digitala förmågor som kommer ur projektet Uppkopplad byggplats. Med utgångspunkt i det skapas exempel på digital transformation av byggplatser. Nu har projektet spännande resultat att berätta om och gör det vid två tillfällen i vår. Den 4 april bjuder vi på frukostwebbinarium kl. 8.00-9.30.

Anmäl dig här

Anmäl dig till webbinariet Frukost med ”Digital transformation av byggplatser” den 4 april kl. 8.00-9.30.

Hej Martin, vad krävs för att vi ska kunna nyttja de goda effekterna av digitalisering på våra byggplatser, som du ser det?

– Ett första steg är ju att våga testa nya tekniker och att då få med sig slutanvändarna tidigt, så att man utvecklar och implementerar en teknik som är anpassad till slutanvändarnas behov. Det är så klart också viktig att ha en plan för sin digitalisering och en organisation som stöttar projekten, samt kan nyttja och förvalta resultaten så att det kommer hela företaget till godo och inte enbart blir ytterligare ett lyckat pilotprojekt, säger Martin.

Vad vill du att deltagarna får med sig från webbinariet den 4 april?

– Dels är det ju att få inspiration och goda exempel från våra pågående testbäddsprojekt. Men jag tror också det är viktigt att få med sig en förståelse för att digital transformation inte sker över en natt. Man måste vara ödmjuk för att det tar tid och att det krävs ett långsiktigt arbete, investeringar och en kunskapsresa för att nå fram, och att denna resa måste tas steg för steg. Precis om i alla utvecklings- och förändringsresor inga genvägar bara för att det handlar om digitalisering, säger Martin.

Den 1 juni vill vi att ni bokar dagen för ett möte med Digital transformation på plats i Stockholm (anmälningssida kommer inom kort).

Uppdaterad den