Bygg kompetens våren 2022

Mötestiden för alla tillfällen i vår är kl. 11.45-12.45. Boka in datumen:

8 februari, 25 mars, 28 april, 19 maj och 16 juni

Nu kan du se alla höstens webbinarier i satsningen Bygg kompetens som film. Passa också på att boka in vårens tillfällen. Vi meddelar ämnen och teman inom kort.

Resiliens för en värld i förändring

Hur hanterar samhällsbyggandet ett förändrat klimat? Hur beräknar vi skyfall, värmeböljor och extrem kyla? Kan vi bygga anpassat för översvämningar, och hur underhåller vi infrastruktur i relation till väder? Ta del av presentationerna:

Automatisering och robotisering förändrar vårt sätt att arbeta

Hur kan vi dra nytta av nya tekniker när vi arbetar? Hur ökar robotiseringen säkerhet, kontroll och hållbarhet? Hur interagerar vi i relationen mellan människa och maskin? I filmen får du del av presentationerna:

En säker arbetsmiljö för alla

Hur vet du att din arbetsplats är en säker miljö för dig och dina kollegor? Trygghet handlar både om att undvika olyckor och att ge alla samma förutsättningar på arbetsplatsen. Här möter du projektresultat som hanterar säkerhet:

Hur digitala är vi inom samhällsbyggnad i Sverige?

Vi visar gärna upp, och är stolta över, resultaten i byggsektorns digitala projekt. Men hur relaterar de till den internationella utvecklingen? Och vilka områden inom digitalisering måste vi satsa på? Du kan ta del av presentationerna i filmen med:

 • Internationell spaning
  Petra Jenning, partner, FOJAB

 • Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet
  Mariell Juhlin, vd, Policy Impact

 • Infra4.0
  Peter Eriksson, Blue institute och Gunnar Johansson, InfraSweden2030

 • Vad innebär det vi hört för sektorns digitalisering?
  Anna Eriksson, generaldirektör, Digg
En satsning för dig som vill leda utvecklingsarbete

Bygg kompetens riktar sig till alla som vill utveckla sin kunskap inom hållbart samhällsbyggande. Vi riktar oss till dig som leder utveckling inom samhällsbyggnad och som vill hålla dig uppdaterad inom området. Du kan till exempel vara företagsledare eller chef med ansvar för utveckling. Du kanske arbetar med plan- och byggfrågor, representerar en byggherre, projektör, installatör eller är verksam i byggskedet eller inom forskning i området.

Uppdaterad den