Börjar:
Slutar:
Plats:
Möllegården i Science Village
Ort:
Lund

Vilka gestaltningsmässiga och byggtekniska möjligheter öppnas upp av ett mer robotiserat byggande? Hur förändras skissprocess och projektering om det är en robot och inte en människa som ska läsa ritningarna och därefter bygga?

Automationsforskare från LTH och arkitekter från FOJABs digitala utvecklingsgrupp FOJABcode har utforskat de arkitektoniska och byggnadstekniska möjligheterna (och utmaningarna) med robotiserad murning. Den 1 juni kl 11–13 genomförs ett första publikt försök på plats i Science Village. Välkommen att se roboten Bettan mura för första gången utanför labmiljö!

Om projektet

Projektet är ett samarbete mellan LTH, FOJAB, Science Village Scandinavia, Wienerberger, Heidelberg Materials och Weber Saint-Gobain och delfinansieras genom Smart Built Environment.

Vad händer mer?

  • Paneldiskussion om byggautomation i allmänhet och byggrobotik i synnerhet.
  • Prata med forskare och arkitekter i projektet, lär dig mer om utvecklingen i Science Village och om aktuell forskning.
  • Träffa robothunden Spot, en byggrobot utvecklad av Center för Byggrobotik vid LTH.

Evenemanget sker i och vid Science Village Scandinavias konferensmiljö Möllegården, bara några steg från Spårvägshållplats ESS i Lund. Vi räknar med en trevlig branschdag i solen där vi kan titta in i framtiden tillsammans. Det bjuds på enklare lunch och fika.

Begränsat antal platser, anmäl dig här!

För frågor kontakta event@sciencevillage.com

Uppdaterad den