Börjar:
Slutar:
Ort:
Webbinarium
Två personer tittar på digitala grafer

Nu har du chansen att ta del av aktuella resultat från en mängd forsknings- och innovationsprojekt inom samhällsbyggnad. Tre organisationer satsar stort på kunskapsspridning genom en serie digitala möten.

En satsning för dig som vill leda utvecklingsarbete

Bygg kompetens riktar sig till alla som vill utveckla sin kunskap inom hållbart samhällsbyggande. Vi riktar oss till dig som leder utveckling inom samhällsbyggnad och som vill hålla dig uppdaterad inom området. Du kan till exempel vara företagsledare eller chef med ansvar för utveckling. Du kanske arbetar med plan- och byggfrågor, representerar en byggherre, projektör, installatör eller är verksam i byggskedet eller inom forskning i området.

Utveckla din och sektorns kompetens med aktuella resultat

Det har aldrig tidigare producerats så mycket kunskap, nya metoder, verktyg och utveckling inom samhällsbyggnadssektorn. Forskning och innovation (FoI) pågår just nu inom flera stora initiativ, program och projekt. Projektresultaten ger lösningar på många av sektorns utmaningar vad det gäller ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet och sektorn behöver ta del av resultaten, använda dem och utveckla nya arbetssätt. Visst är du en av dem som vill bygga kompetens för en hållbar samhällsbyggnadssektor?

Bygg kompetens – management, nya roller och förändrad ledning

Hur klarar vi sektorns utmaningar? Hur höjer vi kompetens för nya roller när vi behöver nya arbetsmodeller och organisationer? Är det dags att ta nya grepp och kontroll över förändringsresan?

Välkommen på Bygg kompetens som lyfter faktisk förändring. Du möter projekt som har fokus på nya processer, organisation och ledarskap. Här finns exempel på hur vi får effektivare processer, nya ekosystem och roller. Här syns hur ökad kompetens och digitalisering ger smartare relationer mellan beställare och entreprenör.

Program

Moderator: Anneli Kouthoofd, vd, SBUF

Är nye vejer något för Sverige?
Johan Nyström, Nyfou/InfraSweden2030

Projektorganisationens olika roller i en digitaliserad byggprocess
Susanne Engström, Luleå Tekniska Universitet

Real Time Real Estate – öppen plattform för kostnadseffektiv förvaltning av offentliga fastigheter
Andrea Gajic, Västfastigheter och Rafael Gomez, Rise

Vad innebär resultaten för samhällsbyggandet?
Carina Bohm, vd/Verksamhetsledare, CMB (Centrum för Management i Byggsektorn)

Programmet uppdateras efter hand, men du kan anmäla dig redan nu.

Anmälan

SBUF (Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond), Smart Built Environment och InfraSweden2030 gör en gemensam satsning för att sprida resultat från aktuella projekt som drivs i sektorn. Många av projekten ska ge lösningar på de utmaningar som samhällsbyggnadssektorn står inför. Det handlar framförallt om ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Det är kostnadsfritt att delta vid webbinarierna, och alla tillfällen spelas in så att det går att se dem som film i efterhand.

Arrangörernas tre loggor

Uppdaterad den