Börjar:
Slutar:
Ort:
Webbinarium
Motljus, texten 2022 och en pil på vägen framåt
Logotyper InfraSweden2030, Smart Built Environment, SBUF

Utveckla din och sektorns kompetens med aktuella resultat

Bygg kompetens – vi utvecklar en hållbar samhällsbyggnadssektor

SBUF (Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond), Smart Built Environment och InfraSweden2030 satsar tillsammans på att sprida resultat för att öka kompetensen i sektorn. Det görs som en serie webbinarier för dig som vill utveckla ditt, och din organisations, sätt att arbeta. Det är kostnadsfritt att delta och du får gärna bjuda in dina kollegor. Vi spelar in alla tillfällen och du kan se våra webbinarium som film i efterhand.

Det har aldrig tidigare producerats så mycket kunskap, nya metoder, verktyg och utveckling inom samhällsbyggnadssektorn. Forskning och innovation (FoI) pågår just nu inom flera stora initiativ, program och projekt. Projektresultaten ger lösningar på många av sektorns utmaningar vad det gäller ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet och sektorn behöver ta del av resultaten, använda dem och utveckla nya arbetssätt. Visst är du en av dem som vill bygga kompetens för en hållbar samhällsbyggnadssektor?

Bygg kompetens – hur digitala är vi inom samhällsbyggnad i Sverige?

Onsdag 15 december kl. 15.00 – 16.00

Välkommen på Bygg kompetens där vi sätter Sverige i en internationell kontext och blickar ut mot det som händer ikring oss.

Vi får en spaning av Petra Jenning som lyfter internationella trender, viktiga för vår sektor att ta sikte på. Vidare presenterar vi initiativen i Sverige just nu som syftar till att driva på utvecklingen.

Du möter Peter Eriksson och Gunnar Johansson som är engagerade i projektet Infra4.0. En satsning som ska leda till en branschgemensam digital transformation.

Genom projektledaren Mariell Juhlin får du lära känna Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet, en satsning som ska se till att sektorn ska dra full nytta av AI (artificiell intelligens).

Vi har bjudit in Anna Eriksson, generaldirektör, Digg (Digitaliseringsmyndigheten) att kommentera det vi får höra under mötet.

Varmt välkommen!

Program

Moderator: Anneli Kouthoofd, vd, SBUF

15.00 Välkomna och dagens program

Internationell spaning
Petra Jenning, partner, FOJAB

Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet
Mariell Juhlin, vd, Policy Impact

Infra4.0
Peter Eriksson, Blue institute och Gunnar Johansson, InfraSweden2030

Vad innebär det vi hört för sektorns digitalisering?
Anna Eriksson, generaldirektör, Digg

16.00 Mötet avslutas

Anmäl dig till webbinariet den 15 december

Det är avgiftsfritt att delta.

För dig som vill leda utvecklingsarbete

Bygg kompetens riktar sig till alla som vill utveckla din kunskap inom hållbart samhällsbyggande. Vi riktar oss till dig som leder utveckling inom samhällsbyggnad och som vill hålla dig uppdaterad inom området för att utveckla framåt. Du kan till exempel vara företagsledare eller chef med ansvar för utveckling. Du kanske arbetar med plan- och byggfrågor, representerar en byggherre, projektör eller vara verksam i byggskedet. Du kan också vara forskare, lärare, konsult eller systemleverantör med koppling till området.

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Logotyper InfraSweden2030, Smart Built Environment, SBUF