Börjar:
Slutar:
Ort:
Webbinarium

Kraftsamling - AI i samhällsbyggandet - är ett strategiskt projekt inom Smart Built Environment. Syftet med projektet är att bidra till hållbar utveckling och faktiska affärs- och samhällsnyttor i samhällsbyggnadssektorn genom ökad tillämpning av AI. I projektet ingår att stärka sektorns aktörers kunskaper, förmågor och nätverk kopplat till AI i syfte att få fler att komma igång praktiskt med AI på bred front.

Det pratas mycket om Artificiell Intelligens (AI) just nu. Potentialen för AI att bidra till en hållbar samhällsutveckling är enorm. Samtidigt har få av sektorns aktörer kommit igång med AI. Det vill projektet Kraftsamling - AI i samhällsbyggandet ändra på!

Under webbinariet får du chansen att berätta för oss vad du skulle vilja veta om AI och vad du behöver för att komma igång. Vi berättar kort om hur vi kraftsamlar kring AI just nu och hur du kan få vår hjälp av oss att påbörja din AI resa.

Webbinariet riktar sig till dig som är behovsägare inom privat eller offentlig sektor och verksam inom samhällsbyggnadssektorns olika faser - från samhällsplanering, till projektering, byggproduktion och fastighetsförvaltning.

Program

13:00 Välkommen!

Information från Kraftsamling - AI i samhällsbyggandets projektledare Mariell Juhlin, vd Policy Impact AB. Du tycker till om din organisations AI-behov.

13:10 Vad är AI och hur kan AI bidra till en hållbar samhällsutveckling? ​

Vilken är egentligen potentialen med AI för din organisation, sektorn och samhället? AI-expert och delprojektledare Marcus Weiland, vice vd, Savantic AB förklarar.

13:20 Varför kraftsamlar vi kring AI just nu?

Paneldiskussion med några behovsägare, till exempel Mälarenergi, Västerås Kommun, Akademiska Hus, och/eller Vasakronan. Delprojektledare Johan Bergman, senior konsult, Data Edge AB faciliterar diskussionen.

13:30 Hur påbörjar du din AI-resa?​

Handfasta tips från experterna Marcus Weiland, vice vd, Savantic AB och Johan Bergman, Senior konsult, Data Edge AB.

13:40 Vad du kan få hjälp med AI från projektet Kraftsamling - AI i samhällsbyggandet?

Vårt erbjudande till dig med delprojektledare för AI Arena, Ann-Kristin Belkert, Actinate AB.

13:50 Reflektion

14:00 Avslut​

Anmälan

Webbinariet är avgiftsfritt. Anmäl dig senast 1 december kl. 13:00.

Uppdaterad den