Bygg kompetens – hur digitala är vi inom samhällsbyggnad i Sverige?

Välkommen att ta del av Bygg kompetens där vi sätter Sverige i en internationell kontext och blickar ut mot det som händer ikring oss.

Vi får en spaning av Petra Jenning som lyfter internationella trender, viktiga för vår sektor att ta sikte på. Vidare presenterar vi initiativen i Sverige just nu som syftar till att driva på utvecklingen.

Du möter Peter Eriksson och Gunnar Johansson som är engagerade i projektet Infra4.0. En satsning som ska leda till en branschgemensam digital transformation.

Genom projektledaren Mariell Juhlin får du lära känna Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet, en satsning som ska se till att sektorn ska dra full nytta av AI (artificiell intelligens).

Vi har bjudit in Anna Eriksson, generaldirektör, Digg (Digitaliseringsmyndigheten) att kommentera det vi får höra under mötet.

Bygg kompetens – vi utvecklar en hållbar samhällsbyggnadssektor

SBUF (Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond), Smart Built Environment och InfraSweden2030 satsar tillsammans på att sprida resultat för att öka kompetensen i sektorn. Det görs som en serie webbinarier för dig som vill utveckla ditt, och din organisations, sätt att arbeta. Det är kostnadsfritt att delta och du får gärna bjuda in dina kollegor. Vi spelar in alla tillfällen och du kan se våra webbinarium som film i efterhand.

Innehåll

Moderator: Anneli Kouthoofd, vd, SBUF

Välkomna och dagens program

Internationell spaning
Petra Jenning, partner, FOJAB

Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet
Mariell Juhlin, vd, Policy Impact

Infra4.0
Peter Eriksson, Blue institute och Gunnar Johansson, InfraSweden2030

Vad innebär det vi hört för sektorns digitalisering?
Anna Eriksson, generaldirektör, Digg

Avslut