Talare under webbinariet Bygg kompetens
Viveca Wallqvist, Rise, Johan Jonasson, Inomec, Martin Blohm Skanska AB, Kristina Gabrielii, Smart Built Environment
Utveckla din och sektorns kompetens med aktuella resultat!

Det har aldrig tidigare producerats så mycket kunskap, nya metoder, verktyg och utveckling inom samhällsbyggnadssektorn. Forskning och innovation (FoI) pågår just nu inom flera stora initiativ, program och projekt. Projektresultaten ger lösningar på många av sektorns utmaningar vad det gäller ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet och sektorn behöver ta del av resultaten, använda dem och utveckla nya arbetssätt. Visst är du en av dem som vill bygga kompetens för en hållbar samhällsbyggnadssektor?

Bygg kompetens – Automatisering och robotisering förändrar vårt sätt att arbeta

Hur kan vi dra nytta av nya tekniker när vi arbetar? Hur ökar robotiseringen säkerhet, kontroll och hållbarhet? Hur interagerar vi i relationen mellan människa och maskin?

I filmen möter du projekt som på olika sätt hanterar robotisering eller automatisering. Det handlar om nya sätt att tänka kring produktivitet, säkerhet och hållbarhet när maskinstyrningen får en allt större roll i arbetet.

Program

Moderator: Kristina Gabrielii, Smart Built Environment

Hjälpmedel för automatisering av tunga lyft
Johan Jonasson, Inomec

Automatiserad vägdrift
Viveca Wallqvist, Rise

Säkrare fältprovtagning av asfalt
Martin Blohm Skanska AB
(En presentation av projektet finns också som poddavsnitt)

Reflektion: Vad betyder resultaten för sektorn?
Pontus Gruhs, Trafikverket

Bygg kompetens – vi utvecklar en hållbar samhällsbyggnadssektor

SBUF (Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond), Smart Built Environment och InfraSweden2030 satsar tillsammans på att sprida resultat för att öka kompetensen i sektorn. Det görs som en serie webbinarier för dig som vill utveckla ditt, och din organisations, sätt att arbeta. Det är kostnadsfritt att delta och du får gärna bjuda in dina kollegor. Vi spelar in alla tillfällen och du kan se våra webbinarium som film i efterhand.